Operațiunile flotei: obțineti cele mai bune rezultate din flota dvs.

Cei mai mulți operatori de flote au foarte multe responsabilități; ei sunt cei de la care se cere sa gestioneze costurile flotei, problemele financiare si juridice dar si siguranta si sanatatea soferilor.

Este o sarcină descurajantă. Dar unul dintre principalele domenii de interes pentru un manager de flotă este obtinerea de rezultate de la angajatii care conduc masinile din flota.

Există două modalități pentru a încuraja personalul - prajitura sau nuiaua .

Secretul succesului este de a ști exact cum si cand să le folosească , să găsească un echilibru intre stimulare și disciplinare.

Comportamentul conducătorilor auto poate fi monitorizat si gestionat cu precizie de echipamente electronice instalate în vehicul .
Există un număr nelimitat de dispozitive pe piață care va poate supraveghea si ghida personalul în timp ce ei sunt pe drum , rezultatul fiind un cost – control al timpului si combustibilului cat mai eficient.

Experții sunt de parere ca este imperativ ca înainte de a începe sa conectati tot felul de dispozitive flotei dvs. , ar trebui sa explicati angajatilor care conduc masinile flotei dvs. , de ce se iau aceste masuri si care vor fi beneficiile atat pentru ei cat si pentru companie.

Este stiut faptul ca angajatii asteapta intotdeauna o recompense cat de mica iar daca ea intarzie sa apara acestia nu vor mai fi la fel de entuziasti la locul de munca si nu vor avea un randament corespunzator.

Concursuri lunare între conducători auto, pentru cel mai bun consum de carburant, auto cel mai bine intretinut , cele mai puține accidente sau cele mai putine amenzi de parcare se poate dovedi surprinzator de eficient, și de multe ori anuleaza necesitatea de a lua măsuri de combatere a comportamentului nedorit.

Costul unui premiu modest, cum ar fi un week-end break sau cina la un restauraunt scump ar putea fi ușor compensate prin economiile costurilor de combustibil, facturi de întreținere mai mici cat si inactivitatea autovehiculelor din flota pentru reparatii.

Unii operatori de flote au avut un succes considerabil, care a ajutat la reducerea costurilor de combustibil, precum și reducerea riscului de uzura al autovehiculelor.

Cu toate acestea, în unele cazuri, este necesar să se ia măsuri disciplinare formale cu recidiviști, sau cei care au comis o infracțiune gravă.

Locul evident pentru a începe îmbunătățirea comportamentului conducătorilor auto este de ai trimite la cursuri de formare auto, cu toate că experții aproba un success de 75% all imbunatatirii comportamentului la volan al conducatorilor auto.